Brownie med daim

Ingredienser:
200 g mörk choklad, 70%
125 g smör
2 dl strösocker
1.5 dl farinsocker
2 stora ägg
3 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
2 st. dubbeldaim
flingsalt till topping

Gör så här:

  1. Börja med att sätta ugnen på 175°c och klä två plåtar med bakplåtspapper.
  2. Smält ihop choklad och smör i en kastrull på låg värme, låt stå.
  3. Vispa ägg, strösocker och farinsocker fluffigt med elvisp, vispa i 5 minuter. Vispa ner chokladblandningen i äggfluffet tills allt blivit väl blandat.
  4. Vänd till sist ner de torra ingredienserna (utom daim och flingsalt) och arbeta försiktigt ihop en klumpfri smet.
  5. Skopa upp smeten med jämna mellanrum, 5 st på varje plåt. Hacka daimen och fördela den jämnt över kakorna. Toppa med lite flingsalt.
  6. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca. 10 mintuter, tag ur och låt svalna helt innan du flyttar kakorna från plåten.

4 comments / Add your comment below

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *