Fiskfilé med potatis

Ingredienser

  • 600 gram fiskfilé(er) vit fisk
  • 1 krm salt cirka, efter smak
  • 1 krm svartpeppar cirka, efter smak
  • 0,5 st gul lök(ar)
  • 0,25 st färsk timjan
  • 0,5 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 msk fiskfond vid behov, välj glutenfri 
  • 1 krm salt cirka, efter smak
  • 1 krm vitpeppar cirka, efter smak

Gör såhär :

  • Salta och peppra fiskfiléerna lite lätt.
  • Skala och finhacka lök. Repa av timjanblad och hacka ner.
  • Hetta upp olja och smör i en stekpanna och fräs lök och timjan på medelvärme så att löken blir genomskinlig.
  • Lägg ner fisken i pannan och låt den steka på ena sidan ca 1 min.
  • Tillsätt grädde, fiskfond och låt sjuda på svag värme ca 3-4 min tills fisken känns klar. Det får inte koka, då blir fisken torr.
  • Smaka av såsen med salt och peppar och toppa med några timjankvistar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *